wtorek, 13 maja 2014

Zupa kapuchowo brukselkowa


SKŁADNIKI:

500 g białej kapusty,poszatkowane
300 g brukselki
 cebula
4 ząbki czosnku
2 liście laurowe
olej bądź oliwa
sól i pieprz
bulion mięsny lub warzywny

Opcjonalnie:
 3 łyżki świeżego tymianku, drobno posiekane

WYKONANIE:

Cebulę pokroić.

Czosnek pokroić.

Zeszklić.

Kapustę poszatkować.

Brukselkę pokroić na mniejsze części.

Dodać do cebuli i czosnku.

Chwilę podsmażyć.
Dodać do bulionu.
Gotować ok 20 minut.
Doprawić solą, pieprzem i opcjonalnie tymiankiem.
Można podawać z pokruszonym parmezanem.


SMACZNEGO! :D

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz