SKŁADNIKI:
Kapusta kiszona (nie podaję ile, bo to ile kto chce tego)
1/2 cebule (na 1 kg kapuchy 2)
Ziele angielskie (3/4 ziarenka)
Liść laurowy (kilka listków)
Kminek
Mąka
WYKONANIE:
Kapustę kiszoną płuczemy.
Kroimy.
W garnku rozgrzewamy olej i wrzucamy pokrojoną kapustę.
W garnku rozgrzewamy olej i wrzucamy pokrojoną kapustę.
Podsmażamy ją do czasu ,aż poszczególne ''nitki''
kapusty zrobią się ciemno-brązowe.
Gdy kapusta będzie rumiano-brązowa dolewamy wodę tak aby ją lekko zakryła.
Gdy kapusta będzie rumiano-brązowa dolewamy wodę tak aby ją lekko zakryła.
Dodajemy listki
laurowe, ziarenka ziela i kminek.
Dusimy bez przykrycia do momentu aż woda
wyparuje.
Na patelni rozgrzewamy podsmażamy pokrojoną w drobną kostkę cebule.
Na patelni rozgrzewamy podsmażamy pokrojoną w drobną kostkę cebule.
Gdy cebula się przyrumieni dodajemy trochę mąki i
mieszamy w celu uzyskania jednolitej zasmażki.
Zasmażkę dodajemy do
kapusty i mieszamy.
Przyprawiamy pieprzem
Mieszamy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz