szklanka mąki
4/5 łyżek cukru
pół cukru waniliowego
jajo
Śmietana 18% z 2 łyżki
Olej do głębokiego smażenia
Opcjonalnie:
extrakt waniliowy (ja dałam 3 kropelki)
WYKONANIE:
Twaróg z cukrami i mąką wymieszać.
Olej do głębokiego smażenia
Opcjonalnie:
extrakt waniliowy (ja dałam 3 kropelki)
WYKONANIE:
Twaróg z cukrami i mąką wymieszać.
Dodać jajko i śmietanę.
Wymieszać.
Jeśli jest zbyt kleiste i rzadkie dodać odrobinę mąki.
Rozgrzać olej na patelni.
Z ciasta formować małe kulki (i tak się rozejdą)
Na rozgrzany olej wrzucać kulki.
Smażyć z obu stron aż się zarumienią.
Wyciągnąć na ręcznik papierowy, żeby nadmiar tłuszczu odsączyć.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz