wtorek, 23 czerwca 2020

Placki z gotowanych ziemniaków nadziewane żółtym serem


SKŁADNIKI:

ok 10 ziemniaków
200 g żółtego sera
szklanka mąki pszennej
jajo
cebula
papryka słodka
majeranek
sól & pieprz
olej

WYKONANIE:
Ziemniaki ugotować.
Cebulę posiekać.
Zarumienić.


Ziemniaki przepuścić przez praskę.

Odstawić do wystudzenia.
Dodać przesianą mąkę, cebulę i wymieszać.

Przyprawy.

Zagnieść ciasto.

Mokrymi rękami oderwać kawałek ciasta i rozgnieść.
Na środku położyć kawałek sera.

Zakleić boli.
Uformować kotlet.

Piec na rozgrzanym oleju.

Wyłożyć na ręcznik papierowy by odsączyć olej.

Gotowe.
SMACZNEGO :D


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz