4 ziemniaki
połowa kalafiora (ja akurat zdobyłam małego to cały)
cebula
2 pomidory
4 ząbki czosnku
2 cm imbiru
2-3 papryczki chilli (opcjonalnie jak ktoś ostro lubi)
po łyżeczce kolendry
chilli
soli
kminu rzymskiego
1/3 łyżeczki kurkumy
i po łyżeczce na posypkę
kmin
kolendra
WYKONANIE:
Na patelni rozgrzać olej.
Przełożyć na ręcznik papierowy do odsączenia.
I na papier.
Teraz zeszklić cebulę.
Chwilę podsmażyć.
Smażyć chwilę.
Gotować pod przykryciem ok. 20 - 30 minut do czasu aż warzywa zmiękną, od czasu do czasu mieszając.
Posypać tym ugotowane warzywa.
oraz pokrojonymi papryczkami chilli (opcjonalnie).
SMACZNEGO :)
SMACZNEGO :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz