SKŁADNIKI:
U mnie takie proporcje
filet z ryby (u mnie miruna )
przecier pomidorowy (3 łyżki)
mała cebula
jajo
2 ziarenka ziela angielskiego
liść laurowy
3/4 łyżki cukru
mąka
bułka tarta
sól & pieprz
olej (zapomniałam do zdjęcia, więc ni ma ;) )
WYKONANIE:
Filet pokroić na mniejsze kawałki.
Doprawić pieprzem i solą.
Obtoczyć w rozbełtanym jajku, a potem w mące wymieszanej z bułką tartą.
Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Cebulę pokroić w piórka.
Zeszklić ją na tym samym tłuszczu co rybę.
Dodać ziele i liść laurowy.
Wlać szklankę wody.
Zagotować.
Dodać 3/4 łyżki cukru.
Posoli i popieprzyć.
Dodać przecier.
Chwilę podgotwać.
Jak trzeba doprawić.
W misce ułożyć rybę.
Na to sos.
Znowu ryba i znowu sos. Ile tam kto ma.
Jak wystygnie wstawić do lodówki.
No i można jeść ;)
SMACZNEGO :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz