makaron spaghetti
tofu wędzone
3 pomidory obrane ze skórki i pokrojonych w kostkę (ewentualnie pomidory w puszce)
2 cebule
4 ząbki czosnku
zioła: oregano, tymianek, bazylia
sól, pieprz
WYKONANIE:
Czosnek posiekać.
Cebulę pokroić w drobną kostkę.
Rozgrzać
olej lub oliwę, przesmażyć na niej czosnek i cebulę.
Gdy cebula się zeszkli dodać rozgniecione bądź starte tofu.
Pomidory obrane ze skórki można pokroić na kawałki i dodać.
Zdejmowanie skórki z pomidorów
Gdy cebula się zeszkli dodać rozgniecione bądź starte tofu.
Pomidory obrane ze skórki można pokroić na kawałki i dodać.
Zdejmowanie skórki z pomidorów
Do tego przyprawy.
Albo (jak ja):
Zblendować, dodać przyprawy
i do tofu.
Dusić ok. 10 min.
Doprawić do smaku.
SMACZNEGO :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz