SKŁADNIK:
3/4szklanka marchewki startej
szklanka fasoli
3/4 szklanki kaszy jaglanej
łyżeczka sosu sojowego
ciut oleju
2 łyżki bułki tartej
1/2 cebuli
ząbek czosnku
ciut startego imbiru
pół łyżeczki papryki
pół łyżeczki kolendry suszonej
WYKONANIE:
Marchew obrać i zetrzeć na tarce na małych oczkach.
Cebulę i czosnek posiekać.
Imbir zetrzeć.
Fasolę zmiksować razem z olejem.
Dodać cebulę, czosnek oraz imbir i marchewkę.
Kaszę przepłukać.
Ugotować.
Dodać do marchewki z fasolą.
Dodać przyprawy, bułkę tartą i dokładnie wymieszać do połączenia się
składników.
Wymieszać.
Piekarnik nagrzać do 220°C.
Forować kotlety zwilżonymi dłońmi.
Wyłożyć na blachę na której jest papier do pieczeni.
Piec przez około 30–40 minut, a w połowie czasu delikatnie obrócić
na drugą stronę podważając je łopatką.
SMACZNEGO :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz