poniedziałek, 23 października 2017

Ciasto francuskie z farszem grzybowo-serowym.


SKŁADNIKI:
grzyby
ciasto francuskie
ser kozi
cebula
natka pietruszki (3 łyżki posiekanej)
sól & pieprz
jajo
olej

WYKONANIE:
Grzyby oczyścić
 i pokroić na małe kawałki.
Cebulę obrać i drobno pokroić.
Zeszklić na oleju.

Dodać grzyby i podsmażyć ok. 10 min.
Doprawić solą i pieprzem.
Ostudzić.
Pietruszkę pokroić na małe kawałki.
Do grzybów dodać pokruszony ser i pietruszkę.
Wymieszać.
Z ciasta wyciąć prostokąty.
Na połówki dać farsz.
Drugą połówkę ponacinać.
Zakleić.
Posmarować rozbełtanym jajkiem.
Piec w nagrzany do 200 stopni piekarniku 25 min.

SMACZNEGO :)



1 komentarz: