piątek, 1 maja 2015

Przekąska z ciecierzycy.


SKŁADNIKI:

Szklanka ciecierzycy
Sól (u mnie jak zawsze morska).
Olej bądź oliwa.
Przyprawy jak kto chce. 
U mnie:
Słodka papryka
Chilli.
Curry


WYKONANIE:
Ciecierzycę namoczyć na noc, a nawet na dzień (trzeba pamiętam, że moczona zwiększa swoją objętość).
Gotować ok. godziny z dodatkiem soli.

Odcedzić i osuszyć.

Przyprawy wymieszać z olejem.

Wymieszać z ciecierzycą.
Pozostawić na jakiś czas.

Nagrzać piekarnik do 180
Ciecierzycę wysypać na wyłożoną papierem do pieczenia blachę, tak by nasiona nie leżały na sobie, a obok siebie.

Piec około 30 - 50 minut co jakiś czas mieszając.


Połowę jak już byłą w miseczce posypałam oregano i bazylią. Też pycha :D
SMACZNEGO :D

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz