piątek, 3 kwietnia 2015

Szpinak z ..............


SKŁADNIKI:
U mnie

200 gr szpinaku
100 gr sera feta
2 pomidory
2 ząbki czosnku
2 pieczarki
sól, pieprz
oliwa

WYKONANIE:
Szpinak rozmrozić.
Pomidory i  pieczarki pokroić w drobną kostkę (pieczarki można zetrzeć na tarce).

Do rondla wlać 1- 2 łyżki oliwy.
Podgrzać.
Dodać szpinak.
Wyciśnięty przez praskę czosnek.

Chwilę poddusić.
Dodać fetę.
Wymieszać.
Znowu poddusić z 3 min.
 

Pieczarki wrzucić do rondla z oliwą.
Podsmażyć.
Dodać pomidora.

Wymieszać.
Poddusić chwilę.
Dodać do szpinaku.
Wymieszać



Można podawać z makaronem, kaszami czy ryżem, a też sam.
U mnie z kaszą gryczaną.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz