czwartek, 20 lipca 2017

Cukinia kiszona z porzeczkami na ostro.


SKŁADNIKI

Cukinia
Czerwone porzeczki
Ziele angielskie
Pieprz
Papryka chilli (niby ma być piri piri, ale nie "zdobyłam")
Liście laurowe
Koper świeży i ziarenka 
czosnek
sól

Opcjonalnie:
liście winogron

WYKONANIE:
Cukinię umyć i pokroić w plastry.
 Czosnek i chrzan wymyć i pokroić. 
Do wyparzonych słoików dać koper świeży plus ziarenka kopru.


Porzeczki i paprykę wymyć.
Paprykę pokroić.

Kilka czerwonych porzeczek, czosnek, kilka ziarenek ziela i pieprzu, liść laurowy, pokrojoną paprykę
Na to dać cukinię.

Zalewa:
Na 1 l wody 1,5 łyżki soli.
Zagotować.

Zalać cukinię.
Zakręcić słoiki i odstawić do góry dnem. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz