poniedziałek, 2 marca 2015

Muffiny

Na zdjęciach widać, że dodałam mak, ale nie było to dobre z makiem ;)

SKŁADNIKI:
3/4 szklanki cukru
ponad szklanka mąki
szczypta soli
jajo
2 łyżeczki proszku do pieczenia
100 gr masła bądź margaryny
Niecała szklanka mleka
wiórki kokosowe wg uznania
jabłko, cynamon wg uznania

WYKONANIE:
Masło roztopić i ostudzić.
Dodać cukier i mąkę oraz sól i proszek.
Wymieszać.
Dodać jajo.
Wymieszać
Podzielić na pół.

Jabłko zetrzeć na tarce o małych oczkach.
Wymieszać z cynamonem.
Dodać do połowy ciasta.

Wiórki dodać do drugiej połowy ciasta.

Rozgrzać piekarnik do 180 stopni.
Do foremek na muffiny wlać ciasto do 2/3 wysokości (urośnie)
Piec 25 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz