SKŁADNIKI:
szklanka płatków owsianych (u mnie: żytnie, jęczmienne, owsiane)
kostka sojowa
grzyby suszone (ile kto tam chce)
3 szklanki wody,
jajo,
mąka (tak by zgęstniało ciasto)
pieprz, sól.
bułka tarta
WYKONANIE:
Soję i grzyby namoczyć dzień wcześniej.
Płatki zalać 3 szklankami wrzącej wody i
gotować ok. 10 minut.
Gdy masa zgęstnieje, zdjąć garnek z gazu.
Kostkę gotować 10 minut.
Osączyć i zmiksować.
Grzyby drobno pokroić i usmażyć.
Obtoczyć w bułce tartej.
Formujemy okrągłe kotlety wegetariańskie.
Smażyć na rozgrzanej oliwie.
SMACZNEGO :)
Formujemy okrągłe kotlety wegetariańskie.
Smażyć na rozgrzanej oliwie.
SMACZNEGO :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz