Można z samymi grzybami, bo chyba to najpopularniejsze, ale ja "zaszalałam" ;)
kapusta kiszona (ile kto chce czy tam ile kto zje ;) )
grzyby suszone i/ lub pieczarki (ilość dowolna)
kminek, ziele angielskie, pieprz, liść laurowy
Opcjonalnie:
cebula
WYKONANIE :
Kapustę i grzyby ugotować osobno.
Można zostawić wodę z grzybów i dodać do kapuchy po odcedzeniu i chwilę podgotować aż woda wyparuje. Jest to wtedy chyba nawet lepsze ;)
Pieczarki pokroić w kosteczkę i ugotować.
Można zostawić wodę z grzybów i dodać do kapuchy po odcedzeniu i chwilę podgotować aż woda wyparuje. Jest to wtedy chyba nawet lepsze ;)
Pieczarki pokroić w kosteczkę i ugotować.
Wymieszać.
Doprawić do smaku i razem chwile smażyć.
Opcjonalnie:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz