środa, 15 października 2014

Muffinki jajeczne


SKŁADNIKI: (u mnie)

5 jajek (tylko od kur z wolnego wybiegu)
2 łyżki mleka
kawałek papryki czerwonej
pęczek szczypiorku
pieczarki
pomidor
żółty ser

Przyprawy:

bazylia
oregano
pieprz
sól (u mnie tylko morska)

WYKONANIE:
Pieczarki, paprykę i pomidor pokroić w drobną kostkę.
Szczypiorek pokroić na małe kawałki. 

Ser zetrzeć na tarce na małych oczkach.

Jajka roztrzepać z przyprawami.


Wymieszać jaja z serem.


Do foremek dać warzywa.

Zalać jajkami.

Można też ser osobna po prostu posypać nim, a nie z nim mieszać wsio.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni, na 20 -25 minut.

Jak ktoś bez mięsa nie może żyć ;) można dodać szynkę, boczek, bądź kawałki kuraka (podpieczone) 








2 komentarze:

  1. A co daje sól morska?Nie można użyć zwykłej?Wiem jestem straszną ignorantką ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. W smaku to samo, ale jest zdrowsza od zwykłej o wiele bardziej :D

    OdpowiedzUsuń