SKŁADNIKI:
U mnie
200 gr szpinaku
100 gr sera feta
2 pomidory
2 ząbki czosnku
2 pieczarki
sól, pieprz
oliwa
WYKONANIE:
Szpinak rozmrozić.
Pomidory i pieczarki pokroić w drobną kostkę (pieczarki można zetrzeć na tarce).
Do rondla wlać 1- 2 łyżki oliwy.
Podgrzać.
Dodać szpinak.
Wyciśnięty przez praskę czosnek.
Chwilę poddusić.
Dodać fetę.
Wymieszać.
Znowu poddusić z 3 min.
Pieczarki wrzucić do rondla z oliwą.
Podsmażyć.
Dodać pomidora.
Wymieszać.
Poddusić chwilę.
Dodać do szpinaku.
Wymieszać
Można podawać z makaronem, kaszami czy ryżem, a też sam.
U mnie z kaszą gryczaną.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz