ciasto francuskie
ryba: jaka bądź, u mnie kawałek tilapi i soli
200 gr szpinaku (świeży bądź mrożony)
100 gr sera feta (może być kozi)
2 ząbki czosnku
2 łyżki oliwy
sól (u mnie tylko morska) , pieprz
jajo (u mnie TYLKO od kur z wolnego wybiegu) zapomniałam dać do zdjęcia.
WYKONANIE:
Szpinak mrożony rozmrozić i podgrzać na oliwie.
Dusić z 3 minuty.
Odstawić do wystygnięcia.
Ciasto francuskie podzielić na kawałki.
Na połowie każdego kawałka położyć szpinak.
Na to położyć kawałek ryby.
Zakryć drugą połową ciasta.
Skleić boki i podociskać widelcem.
Posmarować rozbełtanym jajkiem.
Posmarować rozbełtanym jajkiem.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz