1 kalafior
2 jajka
4 łyżki mąki pszennej
1/2 pęczka natki pietruszki
3 łyżki posiekanego koperku
2 łyżki posiekanej kolendry
1 płaska łyżka curry
2 jajka
4 łyżki mąki pszennej
1/2 pęczka natki pietruszki
3 łyżki posiekanego koperku
2 łyżki posiekanej kolendry
1 płaska łyżka curry
1 płaska łyżeczka kurkumy
szczypta chili
ok. 4-6 łyżek mleka
szczypta chili
ok. 4-6 łyżek mleka
olej bądź oliwa
WYKONANIE:
Kalafior ugotować do miękkości, ale uważając by się nie rozgotował.
WYKONANIE:
Kalafior ugotować do miękkości, ale uważając by się nie rozgotował.
Odcedzić
Ostudzić.
Pietruszkę i koperek posiekać.
Wsio przełożyć do naczynia.
Dodać mąkę, jajka, posiekane zioła i przyprawy.
Wsio przełożyć do naczynia.
Dodać mąkę, jajka, posiekane zioła i przyprawy.
Dodać stopniowo mleko, tak by powstało gęste ciasto.
Smażyć.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz