SKŁADNIKI:
1 duży burak lub 2 mniejsze
1/2 korzenia selera
1 duży ziemniak lub 2 małe
1 ząbek czosnku
2 jajka
3 łyżki bułki tartej
sól, pieprz
olej bądź oliwa
z tych proporcji wyszło 8 dużych burgerów
WYKONANIE:
Buraka, ziemniaka i seler umyć.
Gotować ze skórką do miękkości, ale by się nie rozgotowały.
Jaja roztrzepać.
Dodać bułkę.
Odstawić na chwilę.
Warzywa obrać.
Zatrzeć na tarce.
Dodać wyciśnięty ząbek czosnku.
Przyprawić.
Wymieszać z jajami.
Ugnieść kotlety.
Jak będą za rzadkie dodać trochę bułki tartej
Smażyć na rozgrzanej oliwie na patelni.
trzeba spróbować, bo nie wiadomo czy to się nadaje do jedzenia
OdpowiedzUsuń