Strony
Strona główna
O mnie
Z czym to się je? Czyli co to za blog?
Księga gości
poniedziałek, 30 października 2017
Kopytka dyniowe.
SKŁADNIKI:
4 ziemniaki
3 łyżki
puree dyniowego
1/4 łyżeczki kurkumy
1/4 łyżeczki soli
2 łyżki mąki ziemniaczanej
WYKONANIE:
Ziemniaki obrać, wymyć, ugotować
i przecisnąć przez praskę.
Dodać puree, kurkumę, mąkę i sól.
Wsio wymieszać.
Zagnieść.
Blat obsypać mąką.
Odrywać porcję ciasta i formować wałeczki.
Każdy wałeczek lekko spłaszczyć i pokroić ukośnie na mniejsze kawałki.
Gotowe kopytka wrzuć do garnka z wrzącą osoloną wodą.
Wyławiać jak tylko wypłyną.
SMACZNEGO :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Nowszy post
Starszy post
Strona główna
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz