SKŁADNIKI:
Szklanka ciecierzycy
Sól (u mnie jak zawsze morska).
Olej bądź oliwa.
Przyprawy jak kto chce.
U mnie:
Słodka papryka
Chilli.
Curry
WYKONANIE:
Ciecierzycę namoczyć na noc, a nawet na dzień (trzeba pamiętam, że moczona zwiększa swoją objętość).
Gotować ok. godziny z dodatkiem soli.
Odcedzić i osuszyć.
Przyprawy wymieszać z olejem.
Wymieszać z ciecierzycą.
Pozostawić na jakiś czas.
Nagrzać piekarnik do 180
Ciecierzycę wysypać na wyłożoną papierem do pieczenia blachę, tak by nasiona nie leżały na sobie, a obok siebie.
Piec około 30 - 50 minut co jakiś czas mieszając.
Połowę jak już byłą w miseczce posypałam oregano i bazylią. Też pycha :D
SMACZNEGO :D
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz